FINDING THE PERFECT BALANCE BETWEEN ONLINE AND IN-PERSON EDUCATION

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.33099/2617-6858-2024-79-3-73-78

Ключові слова:

змішане навчання, онлайн і традиційне навчання, баланс, технологічний прогрес, багатогранний підхід, постійний процес.

Анотація

Вступ. У цю цифрову епоху подолання розриву між цифровим навчанням і традиційними методами стало предметом розмов для вчителів і освітян. Завдяки останнім технологічним розробкам, здається, що навчальні ресурси доступні практично всюди. Мобільні пристрої та Інтернет роблять можливості для навчання доступнішими, ніж будь-коли. Загалом ми часто запитуємо себе, яке правильне поєднання традиційного та онлайн-навчання потрібне нашим студентам для досягнення успіху. Без сумніву, технологія відіграє важливу роль у підвищенні ефективності онлайн-навчання, користувачі можуть знаходити вміст у режимі реального часу та отримувати результати, адаптовані відповідно до їхніх інтересів і академічних нахилів. З моменту появи онлайн-навчання точилася дискусія про те, чи онлайн-класи кращі за традиційні (Биков, Гриценчук & Жук, 2015). У цій статті ви дізнаєтесь кілька порад і стратегій, як збалансувати онлайн і традиційне навчання у вашому класі.

Теоретичне підґрунтя. Численні дослідники зробили внесок у вивчення змішаного викладання та навчання та дослідження балансу між онлайн і традиційним викладанням. За словами професора Чарльза Грема з Університету Брігама Янга, який провів масштабне дослідження балансу між онлайн і традиційними методами навчання, «змішане навчання може запропонувати динамічний і гнучкий підхід до освіти, дозволяючи бездоганно інтегрувати технології з традиційними методами навчання» ( Garrison & Vaughan, 2012). Норман Воган та Ентоні Піччіано, відомі своєю роботою над змішаним навчанням та онлайн-освітою, дослідили ефективні стратегії поєднання очних та онлайн-елементів для покращення викладання та навчання. Досліджуючи вплив онлайн-навчання та змішаного навчання на успіх студентів, професор Карен Свон вважає, що збалансування онлайн-навчання та очного навчання вимагає ретельного розгляду педагогічних принципів, гарантуючи, що технології доповнюють традиційне навчання, щоб створити цілісне та ефективне навчання. Доктор Джилл Байден, нинішня перша леді Сполучених Штатів, має освітній досвід і була прихильником громадських коледжів та інтеграції технологій в освіту, включаючи змішане навчання. Важливо відзначити, що дослідження в цій галузі часто передбачають міждисциплінарну співпрацю, і багато викладачів і вчених роблять внесок у розуміння того, як ефективно збалансувати онлайн і традиційні методи навчання.

Методи дослідження. У прагненні досягти балансу між он-лайн та традиційною освітою необхідне ретельне дослідження. Використання дослідницьких досліджень і аналізу даних може дати цінну інформацію про ефективність обох видів навчання. Застосовуючи різні методи дослідження, починаючи від кількісного аналізу до якісного дослідження, і застосовуючи підхід змішаних методів, ми можемо отримати багатогранне розуміння складності цього питання. Завдяки спільним дослідницьким зусиллям ми можемо намітити курс на більш гармонійну інтеграцію онлайн та традиційного навчання, гарантуючи, що всі слухачі матимуть доступ до високоякісного освітнього досвіду, який відповідає їхнім різноманітним потребам і прагненням.

Результати і обговорення. У статті обговорюються проблеми та міркування, пов’язані з досягненням збалансованого підходу до освіти, який поєднує як он-лайн, так і традиційне навчання, а також надається комплексний огляд оригінальних аспектів проблеми. Підкреслюється трансформаційна роль технологій в освіті та необхідність ефективної інтеграції платформ онлайн-навчання та цифрових ресурсів у традиційні особисті освітні умови. Також обговорюється важливість адаптації методів навчання відповідно до унікальних характеристик он-лайн та традиційного навчання. Крім того, підкреслюється потреба в постійних можливостях професійного розвитку для підтримки педагогів у ефективній інтеграції онлайн-компонентів у їхню педагогічну практику, а також узагальнено ключові міркування та виклики, підкреслюючи важливість співпраці, інновацій та постійного вдосконалення у вирішенні цих аспектів.

Висновки. Досягнення ідеального балансу між онлайн-навчанням і очним навчанням – це постійний процес, який вимагає постійного оцінювання та вдосконалення. Ефективне змішане навчання передбачає продумане поєднання особистої взаємодії та онлайн-елементів, заохочуючи перехід до більш орієнтованого на студента та інтерактивного навчання. Коли справа доходить до інтеграції обох форматів навчання, баланс є ключовим. Сфера змішаного викладання та навчання є динамічною, і нові дослідники постійно вносять свій внесок у сукупність знань. Дослідження, що тривають, продовжують вивчати найкращі практики для збалансування он-лайн та традиційного навчання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

О. Крайова, Національний університет оборони України

старший викладач кафедри

Т. Цибанюк , Національний університет оборони України

старший викладач кафедри

Посилання

Bykov V. Yu. Hrytsenchuk O.O. & Zhuk Yu.O. (2015) Dystantsiine navchannia v krainakh Yevropy ta SShA i perspektyvy dlia Ukrainy. Informatsiine zabezpechennia navchalno-vykhovnoho protsesu: innovatsiini zasoby i tekhnolohii [Distance learning in Europe and the USA and prospects for Ukraine. Information support of the educational process: innovative tools and technologies]: kol. monohrafiia. Akademiia pedahohichnykh nauk Ukrainy, Instytut zasobiv navchannia. 77–140. (in Ukrainian)

Garrison, R., & Vaughan, N. (2012). Blended Learning in Higher Education: Framework, Principles, and Guidelines.

Horn, M., & Staker, H. (2017) The Blended Workbook: Learning to Design the Schools of Our Future. Jossey-Bass.

Ko, S., & Rossen, S. (2017). Teaching Online: A Practical Guide. New York: Taylor & Francis.

Kontseptsiia rozvutku dystantsiinoii osvitu v Ukraiini [The concept of distance education development in Ukraine]. https://bzl.cprpp.org.ua/koncepciya-rozvitku-distancijnoi-osviti-v-ukraini-10-38-36-24-01-2022/ (in Ukrainian)

Kukharenko V. M. (2020). Ekstrene dystantsiine navchannia [Emergency distance learning] – Kharkiv: KhDPU, kol. monohrafiia. Retrieved from https://duan.edu.ua/images/News/UA/Departments/Management/2020/monograph_ekstr_dyst_navch.pdf (in Ukrainian)

Moore, M. (2018). Handbook of Distance Education. NY: Taylor & Francis.

Simonson, M., & Zvacek, S. (2019). Teaching and Learning at a Distance: Foundations of Distance Education. Information Age Publishing, Inc.

Snart, J., & Caudill, J. (2010). Hybrid Learning: The Perils and Promise of Blending Online and Face-to-Face Instruction in Higher Education. Praeger.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-23

Як цитувати

Крайова, О., & Цибанюк , Т. (2024). FINDING THE PERFECT BALANCE BETWEEN ONLINE AND IN-PERSON EDUCATION. Вісник Національного університету оборони України, 79(3), 73–78. https://doi.org/10.33099/2617-6858-2024-79-3-73-78

Номер

Розділ

ПИТАННЯ ПСИХОЛОГІЇ